Новости од индустријата

Како да се реши проблемот со рачен вентил за пеперутка

2021-07-13
Прирачникотвентил за пеперуткае контролна компонента на цевководот за флуиди. Dailyе има многу неуспеси во секојдневната употреба. Како да се реши овој проблем? Со цел да им се олесни на корисниците подобро да го разберат знаењето за производот, уредникот ќе ви даде краток вовед подолу.
1. Честа грешка е слабата изведба на притисокот во прирачникотвентил за пеперуткахидрауличен систем. Причината може да биде нечистотија измешана во хидрауличните компоненти или оштетени се заптивките на хидрауличните компоненти или истекување на маслото на интерфејсите на пасусите на маслото во системот. Решението е да се отстрани нечистотијата, или да се заменат или поправат компонентите на запечатувањето или да се блокира точката на истекување.
2. Честа грешка е истекување на површината за заптивање на упатствотовентил за пеперутка. Причината може да биде нечистотија, песок или друга странска материја помеѓу површината на запечатување; површината на запечатување или прстенот на запечатување е истрошена или оштетена; пречки во контактот на површината на запечатување е премногу мала или поставената завртка е лабава. Решението за упатството за hengенгжувентил за пеперутка е да се исчисти површината за запечатување; поправете го заптивката Лице или заменете го прстенот за заптивање; рамномерно затегнете ги поставените завртки.
3. Главната грешка е абнормалното работење на PLC. Причината може да се најде со проверка дали користеното напојување е правилно и дали напонот на напојувањето од PLC е 24VDC: дали жицата за заземјување е добра; дали влезните и излезните сигнали се точни; дали жиците на влезните и излезните терминали се добри; дали самиот PLC е погрешен да ја открие причината. Решението е да се осигура дека жиците се точни, Добар контакт; поправка или замена на неисправни електрични компоненти; заменете го PLC и увезете ја правилната програма за контрола.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept