Новости од индустријата

Сеопфатна содржина за одржување на пневматски вентил за пеперутка

2021-12-04
Пневматскивентил за пеперуткапроизводителите претходно воведоа некои релевантни работи за одржување и редовна проверка и одржување, но по употреба на долготрајна употреба, неопходно е да се спроведе сеопфатно одржување, а подолу е од производителот на пневматски вентили за пеперутка. Да се ​​воведе целосно одржување на пневматскивентил за пеперутка.

Содржината на целосно одржување на пневматскивентил за пеперуткаги има следните аспекти:

1. Исчистете ја старата маст или запечатете ја со средство за чистење. Специфичниот метод на работа е да се заобиколи средството за чистење, а вентилот се вбризгува преку циркулирачкото средство, така што средството за чистење се поставува на површината за заптивање, а средството за чистење може да се остави во вентилот 1 до 2 дена.

2. Направете го вентилот во затворена состојба, отворете го отворот за испуштање на телото на вентилот или испразнете ја устата за да го намалите притисокот во шуплината на вентилот.
3, исклучете го приклучокот за минирање и испразнете ја устата, вбризгувајте го средството за чистење, повторете го вентилот за прекинувач за циклус според потребната количина.

4, маснотии или запечатени масти, вентил за прекинувач за циклус за да се обезбеди флексибилно функционирање на вентилот.

5, телото на вентилот е проветрено, тестирајте го заптивката на седиштето на вентилот, ако седиштето сè уште тече, прилагодете ја положбата на макарата.
6. Истекувањето на седиштето сè уште не е запрено по прилагодувањето на положбата на макарата и повторно се вбризгува маснотиите за заптивање.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept